Acupunctuur

Therapie met naalden

Acupunctuur, géén accupunctuur!, is afgeleid van de woorden acus, wat naald betekent en punctura, wat steken betekent. In het Chinees ook wel Zhen-jiu, waarmee prikken en verwarmen wordt aangegeven.

Acupunctuur maakt al eeuwenlang deel uit van de Traditionele Chinese geneeskunde (TCG). Accupunctuur kent men als de therapie met naalden. Dat is inderdaad zo, maar er zit meer achter. Deze behandeling is een alternatieve geneeswijze die steeds meer patiënten weet te overtuigen van het nut van deze therapie. In de TCG werkt men vanuit de gedachte dat lichamelijke en geestelijke klachten worden veroorzaakt door verstoringen in de energiebalans van het lichaam. Met acupunctuur worden deze verstoringen, blokkades hersteld. Acupunctuur zet het lichaam en de geest aan om zichzelf te genezen.

Acupunctuur hersteld de energiebalans van het menselijk lichaam

Yin en Yang

In het menselijk lichaam bevinden zich onzichtbare banen waarlangs de energieën Yin en Yang lopen. Deze twee tegengestelde krachten, lopen voortdurend in elkaar over, maar kunnen ook uit balans raken. Die onzichtbare banen noemen we meridianen en horen elk bij een orgaan. Alle banen bij elkaar vormen een energienetwerk, waarop de acupunctuurpunten liggen (722 stuks over ons lichaam). Elk van die punten staat in contact met een orgaan of met een bepaalde functie.

Ziekten en klachten onstaan doordat onze energiecirculatie geblokkeerd raakt door bijv.:
– een verkeerde houding, o.a. door te lang achter elkaar computeren of te weinig bewegen
– ongezond of te veel eten
– verslaving
– stress door bv. relatieproblemen of werkproblemen

Uitgangspunt: Acupunctuur echt effectief

Acupunctuur herstelt de balans

Uitgangspunt bij acupunctuur is een goede doorstroming van energie in het lichaam, waarbij het ideaal is als de energie in een constante rustige stroom in beweging is. Deze energiestroom wordt wel eens verstoord en als de verstoring te hevig is ontstaan klachten. Bijvoorbeeld doordat er plaatselijk blokkades zijn ontstaan. Dat geeft pijn, klachten of bewegingsbeperkingen. Acupunctuur herstelt de balans. Hierdoor verminderen of verdwijnen de klachten. Er wordt ook gekeken naar het ontstaan van de klachten, dat wordt meegenomen in de behandeling. Hierdoor wordt niet alleen het symptoom bestreden, maar ook de oorzaak aangepakt.

Heeft u klachten? En vraagt u zich af of dit onze behandelingen in combinatie met accupunctuur uw klachten kunnen verlichten? Bel naar onze praktijk en wij helpen u!

Acupunctuur werkt bij meer dan 100 klachten

Effectieve werking

De WHO (World Health Organization van de VN) analyseerde de vele moderne studies naar acupunctuur. Acupunctuur blijkt effectief bij meer dan 100 pijn-, chronische, ontstekings-, huid-, psychische- en vruchtbaarheidsklachten. Op basis daarvan publiceerde de WHO een lijst met meer dan 100 aandoeningen, waarvoor zij acupunctuur aanbeveelt.

Close
Go top