Beproefde kruidenformules

Deze zijn al honderden jaren oud en evenlang beproefd

In China wordt al ruim 3000 jaar veel gebruik gemaakt van Chinese kruiden. Al eeuwen lang worden diverse kruiden genuttigd door voeding, door er thee van te trekken of door ze op het lijf te smeren. Men kijkt daarbij naar het effect dat het kruid heeft op het menselijk lichaam

Effect op het menselijk lichaam

Honderden bekende kruiden combinaties

Door kruiden met verschillende eigenschappen samen te voegen tot een kruidenformule, zijn er honderden combinaties bekend die werkzaam zijn in bepaalde ziektegevallen. Veel van die kruidenformules zijn honderden jaren oud en evenlang beproefd. De Chinese arts die deze kruiden voorschrijft, zal dit doen op basis van een uitvoerige kennis van de T.C.G. (Traditionele Chinese Geneeswijze). Hij zal altijd een uitvoerige (energetische) diagnose stellen.

Individueel advies

Behandelingen worden aanvankelijk per week beoordeeld en voorgeschreven

Gebruik deze formules niet zo maar zonder overleg met een Chinese arts. De formule is individueel toegespitst en speciaal afgestemd op de persoonlijke gezondheidssituatie van de patiënt. De behandeling wordt aanvankelijk per week beoordeeld en voorgeschreven. Het kruidenrecept wordt herhaaldelijk afgestemd op de veranderingen van de gezondheidssituatie. Naast deze onbewerkte kruiden bestaan de Chinese kruiden ook in tablet en/of poedervorm.

Close
Go top