Chinees Gezondheidscentrum Quanjian

Quanjian is een traditioneel Chinees geneeskunde centrum in het hart van Eindhoven tegenover het station Eindhoven centraal. Om zorg op maat te leveren werken wij met een eerste intake gesprek. Vervolgens werken we samen aan een persoonlijk behandelingsplan waarin we u onder andere kunnen helpen met acupunctuur.

Op deze pagina leggen we uit wat acupunctuur is, bij welke klachten het kan helpen, leest u ervaringen van andere klanten en vindt u enkele veelgestelde vragen. Voor een acupunctuur behandeling in Eindhoven kan u een afspraak maken via ons contactformulier.

Wat is acupunctuur?

Therapie met naalden

Acupunctuur, géén accupunctuur! is afgeleid van de woorden acus, wat naald betekent en punctura, wat steken betekent. In het Chinees ook wel Zhen-jiu, waarmee prikken en verwarmen wordt aangegeven.

Acupunctuur maakt al eeuwenlang deel uit van de Traditionele Chinese geneeskunde (TCG). Accupunctuur kent men als de therapie met naalden. Dat is inderdaad zo, maar er zit meer achter. Deze behandeling is een alternatieve geneeswijze die steeds meer patiënten weet te overtuigen van het nut van deze therapie.

In de TCG werkt men vanuit de gedachte dat lichamelijke en geestelijke klachten worden veroorzaakt door verstoringen in de energiebalans van het lichaam. Met acupunctuur worden deze verstoringen, blokkades hersteld. Acupunctuur zet het lichaam en de geest aan om zichzelf te genezen.

De oorsprong van TCG is ruim 5000 jaar oud maar wordt op moderne wijze toegepast bij Quanjian in Eindhoven.

Wat doet acupunctuur?

Yin en Yang

Acupunctuur herstelt de energiebalans van het menselijk lichaam. In het menselijk lichaam bevinden zich onzichtbare banen waarlangs de energieën Yin en Yang lopen. Deze twee tegengestelde krachten, lopen voortdurend in elkaar over, maar kunnen ook uit balans raken. Die onzichtbare banen noemen we meridianen en horen elk bij een orgaan. Alle banen bij elkaar vormen een energienetwerk, waarop de acupunctuurpunten liggen (722 stuks over ons lichaam). Elk van die punten staat in contact met een orgaan of met een bepaalde functie.

Ziekten en klachten ontstaan doordat onze energiecirculatie geblokkeerd raakt door onder andere:
– een verkeerde houding, o.a. door te lang achter elkaar computeren of te weinig bewegen
– ongezond of te veel eten
– verslaving
– stress door bv. relatieproblemen of werkproblemen

Doet acupunctuur pijn?

Gelukkig is acupunctuur over het algemeen pijnloos. Het is vergelijkbaar met een lichte prik zoals een muggenbeet. In de meeste gevallen kunnen het zuur, de gevoelloosheid, de zwelling en het zware gevoel dat lokaal of langs de meridiaan wordt geproduceerd, worden gevoeld, en het is ook een effectieve reactie op acupunctuur. Het lichaam gaat reageren op de stimulaties van de meridiaan.

Vooraf aan het eerste bezoek ervaren veel van onze patiënten intense of chronische pijnen en is het resultaat van de acupunctuur een ware verademing.

Hoe ervaren klanten onze acupunctuur?

Quanjian heeft zich bewezen als de best beoordeelde acupunctuur praktijk van Eindhoven met gemiddeld 4.9 sterren over meer dan 80 reviews van tevreden klanten. Lees ze gerust eens door, hier is een voorbeeld van Laurens.

Laurens – 5 sterren:
Als je lichamelijke klachten hebt en je hebt echt alles al geprobeerd ga dan maar eens langs deze arts. Wel belangrijk dat je zeker in het begin wekelijks de arts bezoekt. Je krijgt dan behandelingen met acupunctuur, cupping, electro acupunctuur wat heel erg goed werkt. En je krijgt kruiden mee waarvan je dagelijks thee moet zetten.

De thee is in het begin even wennen maar na een paar dagen ga je deze echt lekker vinden. Alle klachtren die ik had zijn weg en ik ga nu elke maand een keer omdat de behandeling ook lekker is en het is tenslotte hetzelfde als een beurt die je regelmatig doet aan je auto.

Lees meer reviews en vergelijk acupunctuur praktijken:

Wat doet het met mijn lichaam?

Acupunctuur herstelt de balans

Uitgangspunt bij acupunctuur is een goede doorstroming van energie in het lichaam, waarbij het ideaal is als de energie in een constante rustige stroom in beweging is. Deze energiestroom wordt wel eens verstoord en als de verstoring te hevig is ontstaan klachten. Bijvoorbeeld doordat er plaatselijk blokkades zijn ontstaan. Dat geeft pijn, klachten of bewegingsbeperkingen.

Acupunctuur herstelt de balans. Hierdoor verminderen of verdwijnen de klachten. Er wordt ook gekeken naar het ontstaan van de klachten, dat wordt meegenomen in de behandeling. Hierdoor wordt niet alleen het symptoom bestreden, maar ook de oorzaak aangepakt.

Heeft u klachten? En vraagt u zich af of dit onze behandelingen in combinatie met accupunctuur uw klachten kunnen verlichten? Bel naar onze praktijk en wij helpen u!

Werkt acupunctuur bij mijn klachten?

Effectieve werking

De WHO (World Health Organization van de VN) analyseerde de vele moderne studies naar acupunctuur. Acupunctuur is effectief bij meer dan 100 pijn-, chronische, ontstekings-, huid-, psychische- en vruchtbaarheidsklachten. Op basis daarvan publiceerde de WHO een lijst met meer dan 100 aandoeningen, waarvoor zij acupunctuur aanbeveelt.

Bekijk hieronder de lijst van 100 aandoeningen waar de WHO acupunctuur voor aanbeveelt. Daarnaast hebben we ook een pagina van alle soorten klachten die Quanjian behandelt.

Wordt acupunctuur vergoed door de zorgverzekering?

Quanjian Gezondheidscentrum Eindhoven is lid van de Nederlandse Verenging voor Acupunctuur (NVA) en de Nederlandse Beroepsvereniging Chinese Geneeswijzen (NBCG) Yi , hierdoor is Quanjian Gezondheidscentrum Eindhoven automatisch aangesloten bij alle zorgverzekeraars, die hun vergoeding aanbieden via de aanvullende verzekering.

De kosten van een behandeling acupunctuur komen niet ten laste van uw eigen risico, dus u betaald hier niks extra. Voor een compleet overzicht van de vergoedingen in 2021 kijkt u bij de vergoedingen op Zorgwijzer.

Acupunctuur behandeling met naalden in rug

Veelgestelde vragen bij Acupunctuur

Bekijk onderstaande artikelen voor meer informatie.

Wilt u meer weten over acupunctuur of een afspraak inplannen?

Neem dan contact met ons op

Quanjian Gezondheidscentrum Eindhoven
Stationsweg 56
5611 BZ Eindhoven

Contact

Heeft u vragen en/of opmerkingen? Wij staan u graag te woord. U kunt ons mailen, maar ook telefonisch helpen wij u graag verder. We staan altijd voor u klaar!

Adresgegevens

Quanjian Gezondheidscentrum Eindhoven
Stationsweg 56
5611 BZ Eindhoven

Social media

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws? Volg ons via onze social media en mis niks meer!

Betaalgegevens

IBAN NL05 INGB 0007 8233 68
Kvk Nummer 73560650
BTW nummer NL859577880B01

Close
Go top