Wat zijn bij ons veelgestelde vragen?

Moet ik betalen als ik niet op kom dagen bij mijn afspraak?
De behandelaar reserveert een tijdslot voor uw behandeling. Indien u niet opdaagt is deze tijdslot een gemiste kans voor een ander. De behandelaar is hierom genoodzaakt de behandeling in rekening te brengen. Voorkom dit en annuleer ruim 48 uur van te voren. LET OP: omdat dit om een NO SHOW geldt, zijn de kosten niet declarabel bij uw zorgverzekering.
Wat betaal ik voor een eerste behandeling?
Een eerste behandeling bestaat voor ons uit een uitgebreid intake gesprek. Hier onderzoeken wij uw gezondheidsgeschiedenis en voeren wij een volledig lichamelijk onderzoek uit. Wij zullen alle meridianen controleren op blokades. Hier volgt vervolgens een behandeling uit op maat gemaakt door ons. Dit kan bestaan uit acupunctuur, tuina, guasha, cupping etc. Een eerste behandeling duurt ongeveer 1 tot 2 uur en kost €80,-
Worden de behandelingen van Quanjian vergoed door mijn zorgverzekering?
Quanjian Gezondheidscentrum Eindhoven is lid van de Nederlandse Verenging voor Acupunctuur (NVA) en de Nederlandse Beroepsvereniging Chinese Geneeswijzen (NBCG) Yi , hierdoor is Quanjian Gezondheidscentrum Eindhoven automatisch aangesloten bij alle zorgverzekeraars, die hun vergoeding aanbieden via de aanvullende verzekering. De kosten van een behandeling acupunctuur komen niet ten laste van uw eigen risico, dus u betaald hier niks extra. Voor een compleet overzicht van de vergoedingen in 2021 kijkt u bij de vergoedingen op Zorgwijzer. Deze vind u hier
Helpt acupunctuur met afvallen?
Acupunctuur kan gewichtsverlies ondersteunen. Als men acupunctuur behandelingen ondergaat, wil dat niet zeggen dat er direct gewichtsverlies optreed. Acupunctuur kan de meridianen bevorderen, en bepaalde organen en punten in het lichaam stimuleren. Bij gewichtsverlies kunnen verschillende methodieken worden gebruikt zoals acupunctuur op de punten Zhongwan, Jianli, Shuidao, Guilai en Tianshu in de buik, en acupunctuur op de Zusanli- en Fenglong-punten.
Ik wil stoppen met roken, kan acupunctuur mij daarin helpen?
Acupunctuur kan men helpen bij het stoppen met roken. Het is voornamelijk gebaseerd op de toestand van die persoon zelf. Acupunctuur wordt uitgevoerd op de acupunctuurpunten die symptonen verlichten en stress te verminderen bij het stoppen met roken. Het belangrijkste doel van acupunctuur is om de zenuwen te kalmeren en disbalans te elimineren. Yin en yang met elkaar verbinden, acupunctuur behandelingen kan goede resultaten opleveren.
Ik kamp al enkele weken met post-corona klachten. Kan Quanjian iets voor mij betekenen?
Nadat men corona heeft gehad zijn er verschillende klachten mogelijk, angast voor kou, zwakheid, vermoeidheid, snel overstuur, beklemming op de borst, geen reuk of smaak en lichaamspijn. Bij de Chinese geneeskunde zorgen we voor de balans tussen yin en yang van het lichaam. We bevorderen de energiebanen en bloedcirculatie om de disbalans te herstellen. Quanjian kan hier bij helpen.
Fysiotherapie en andere alternatieve geneeswijze helpen mij niet. Kan Quanjian mij wel helpen?
Bij Quanjian is er maar een filosofie, wat de symptonen of klachten ook zijn, zolang je bij Quanjian binnenloopt zullen wij je twijfels oplossen en ons best doen om je te helpen met welke klacht dan ook. Er is geen belofte maar we hebben een goed geweten.
Met welke klachten kan ik bij Quanjian terecht?
Bij Quanjian kun je met een hele hoop klachten en kwaaltjes terecht. Gedurende het bestaan van ons bedrijf hebben wij verschillende klachten gehad zoals: fibromyalgie, ischias, schouder-nek-rug klachten, migraine, slapeloosheid, menstruatieklachten etc. Voel je vrij om het met ons te bespreken.

Close
Go top