Herstel van langdurige corona (long covid) met een alternatieve behandeling

Gezondheidscentrum Quanjian in Eindhoven helpt patiënten die willen herstellen van langdurige corona, ook wel long covid genoemd. Met verschillende technieken uit de traditionele Chinese geneeskunde die al 5000 jaar worden beoefend heeft Quanjian al verschillende klanten geholpen met hun post corona klachten. Centraal bij het herstel van corona staat het weer in balans brengen van uw lichaam.

Wat is long covid (langdurig corona)?

De meeste mensen herstellen redelijk snel na een besmetting van het coronavirus SARS-CoV-2, maar bij sommigen kunnen de COVID-19 klachten weken en zelfs maanden aanhouden en dat wordt long covid genoemd. Een alternatieve term voor deze langdurige corona klachten is PASC (Post-Acute Sequelae of SARS-CoV-2 Infection). Zelfs als de infectie zelf met weinig acute klachten gepaard ging, kan de nasleep van COVID-19 langdurig zijn.

Wat zijn de klachten?

Long covid klachten zijn aanhoudende vermoeidheid, rillingen, steeds weer even koorts, spierpijn, krachtverlies, last van luchtwegklachten, maagdarmklachten (misselijkheid, overgeven, diarree), oor- en keelpijn, hoesten, concentratie- en geheugenproblemen die het moeilijk maken om de draad weer op te pakken en langdurig verlies van reukvermogen. En deze langdurige corona symptomen komen voor bij jong en oud, zonder onderscheid.

Hoeveel mensen krijgen long covid?

Het is nog onduidelijk hoeveel mensen met corona vervolgens chronisch last hebben van long covid. Het lijkt erop dat na 4 of 5 weken maximaal 20% van de mensen met corona nog klachten heeft en dus onder long covid vallen. De lengte van het herstelproces kan verschillen afhankelijk van je klachten en revalidatie snelheid.

Hoe lang heb je last van long covid?

Mensen met long covid kunnen gerust vijf maanden last van langdurige corona klachten hebben, maar ook twaalf maanden of meer ongeacht of ze in het ziekenhuis behandeld zijn of niet. Deze lange corona nasleep is niet ongewoon bij virale ziekten en dus ook niet uniek voor COVID-19.

Hoe kan je long covid behandelen?

In het algemeen is er nog onzekerheid en zijn er veel ontwikkelingen om long covid te behandelen. Het is een langdurig revalidatieproces om te herstellen van de chronische corona klachten. In onze Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) praktijk Quanjian in Eindhoven maken we een professioneel plan op maat om de individuele symptomen van uw long covid te behandelen. We hebben reeds meerdere patiënten helpen revalideren van hun corona nasleep. Zo kan acupunctuur helpen om de natuurlijke balans in het lichaam te herstellen bij long covid.

Is acupunctuur effectief bij long covid?

Quanjian kan u helpen om sneller te herstellen van uw langdurige corona klachten door het lichaam meer in balans te brengen.

Tips voor als je long covid hebt

Het is heel vervelend als je long covid hebt en je even een versnelling terug moet. Hopelijk helpen de volgende tips om beter met je klachten om te gaan.

– Neem en accepteer de stap terug. Plan wat je gaat doen en vraag niet te veel van jezelf.
– Probeer grotere taken op te breken in kleinere klusjes die je verspreid over de dag of week kan oppakken als je er de energie voor hebt
– Korte rustpauzes zijn beter dan een hele lange pauze. Pauzeer voordat je echt oververmoeid bent geraakt.
– Probeer in beweging te blijven ook al raak je er soms even van buiten adem. Houd je spieren zoveel mogelijk in conditie zonder jezelf te veel te pushen.
– Gun jezelf de tijd als je een mindere dag hebt, long covid is niet in een dag over.
– Maak notities om taken te herinneren. Soms kan een reminder in de agenda of een alarm hier ook bij helpen.

Contact opnemen

Wilt u contact met ons opnemen? Of heeft u een vraag over onze behandelingen? Bel ons dan gerust! Wij helpen u graag verder en beantwoorden al uw vragen.

Natuurlijk kunt u ook langs komen. Ons Chinese Gezondheidscentrum heeft een gunstige ligging en is gemakkelijk te bereiken, zowel met de auto als met het openbaar vervoer. Het is gelegen in Eindhoven tegenover het centraal station.

Close
Go top