Cupping in eindhoven

Cupping (hijama) is een massagetechniek die veel voorkomt in de oosterse geneeskunde

Quanjian is een traditioneel Chinees geneeskundig gezondheidscentrum gelegen in het centrum van Eindhoven naast het Centraal Station. Om persoonlijke aandacht te kunnen geven, voeren wij een eerste intakegesprek. Vervolgens werken we samen aan een persoonlijk behandelplan waarbij cupping eventueel geïntegreerd kan worden in ons programma (acupunctuur).

Voor een eerste intake gesprek kan u een afspraak maken via ons contactformulier.

Wat is cupping?

Cupping (hijama) is een massagetechniek die veel voorkomt in de oosterse geneeskunde

Cupping is een techniek uit de antediluviaanse geneeskunde die de laatste decenia weer aan populariteit wint. De procedure wordt gebruikt voor de behandeling van een verscheidenheid van kwalen, variërend van artritis en lage rugklachten tot acne, maar het is zeer omstreden.

Cupping is een eeuwenoude Chinese therapie waarbij verwarmde cups omgekeerd op de huid worden geplaatst om de doorbloeding te stimuleren. Het doel van deze methode is om een vacuüm boven de huid te creëren, waardoor bloed naar het gebied wordt getrokken.

Blokkades, spierversoepeling en afvalstoffen.

Met als gevolg een algehele ontspanning

Het doel van de behandeling is de doorbloeding te verbeteren en het natuurlijke genezingsproces van het lichaam te stimuleren. Gewrichtspijnen, infecties, slapeloosheid, alsook huidproblemen zoals acne en eczeem zijn allemaal voorbeelden van kwalen die met anti-angiogenische therapie kunnen worden behandeld.

Dit kan, volgens beoefenaars, de bindweefsellaag rond spieren en gewrichten losmaken, waardoor de diepere spierlaag soepel kan zijn. Ook kunnen in de oosterse geneeskunde “blokkades” worden opgeheven. Verder wordt detox of ontgifting in de volksmond vaak gekoppeld aan de massagetechniek.

Wat zijn de extra voordelen van cupping?

Cupping stimuleert ook het zenuwstelsel

Verbeteren van zuurstofrijke bloedcirculatie
Versteken van huid en bindweefsel
Stimuleren van cellen die verantwoordelijk zijn voor de productie van collageen
Spierontspanning

Hoe ervaren klanten onze cupping?

Een review van Laurens

Als je lichamelijke klachten hebt en je hebt echt alles al geprobeerd ga dan maar eens langs deze arts. Wel belangrijk dat je zeker in het begin wekelijks de arts bezoekt. Je krijgt dan behandelingen met acupunctuur, cupping, electro acupunctuur wat heel erg goed werkt. En je krijgt kruiden mee waarvan je dagelijks thee moet zetten. De thee is in het begin even wennen maar na een paar dagen ga je deze echt lekker vinden. Alle klachten die ik had zijn weg en ik ga nu elke maand een keer omdat de behandeling ook lekker is en het is tenslotte hetzelfde als een beurt die je regelmatig doet aan je auto.

Laurens ✰✰✰✰✰

De geschiedenis van cupping en hijama

De techniek gaat terug tot de Egyptenaren (ongeveer 1500 v.C.). Cupping werd afgebeeld op een van de belangrijkste papyrusrollen, Papyrus Ebers, die is ontdekt.

Later wordt de techniek genoemd in beschrijvingen van de vroegere Chinese Han dynastieën. Cupping is nu populair in Zuidoost-Azië en landen in het Midden-Oosten vanwege de gezondheidsvoordelen. In Nederland is cupping in de loop der tijd steeds bekender geworden.

Waar is cupping goed voor en bij welke klachten kan het helpen?

Er zijn twee soorten cupping: “droog” en “nat” Bij dry cupping wordt de huid ongebroken gelaten en worden de glazen of bekers (van bijvoorbeeld bamboe) erop geplaatst. Daartoe worden de bekers soms eerst gevuld met een brandende substantie zoals alcohol. De lucht onder de bekers koelt af

Bij de natte variant voordat de cups worden geplaatst, worden er met een scalpel of naald sneetjes of gaatjes in de huid gemaakt, waardoor het bloed mee naar buiten kan stromen. Deze techniek staat ook bekend als Al-hijamah, wat “zuigen” betekent Het is populair in de Arabische cultuur en wordt beschouwd als een methode om zich te ontdoen van onrein bloed.

Cupping in combinatie met acupunctuur worden voornamelijk toegepast op onderstaande klachten.

Rug- en schouderklachten
Hoofdpijn
Pijnlijke menstruatie
Maag – en darmklachten
Zwakke spijsvertering
Armklachten
Stress gerelateerde spanningsklachten
Chronische verkoudheid en astma
Hoest en beginnende griep

Cupping behandeling hijama gezondheid

Doet cupping pijn en hoe lang blijven de cupping vlekken zichtbaar?

In het begin van de behandeling kan cupping oncomfortabel zijn, maar het is niet pijnlijk. Het is u ongetwijfeld opgevallen dat tijdens de Olympische Spelen sommige van ’s werelds beste atleten hun lichaam paars hebben gekleurd met ronde cupping markeringen.

Na de procedure verschijnt er een roodachtige of paarsachtige verkleuring op de huid (afhankelijk van de sterkte van het vacuüm), die na een paar dagen verdwijnt. Dit is een verwachte bijwerking.

DIt komt door de hoge bloedstroom in het weefsel. De roodheid gaat meestal gepaard met een vermindering van de symptomen. De huid kan pijnlijk aanvoelen gedurende de eerste 2 dagen na het ontvangen van de therapie. Daarna zijn alleen de laesies zichtbaar, die blauwe plekken worden minder en verdwijnen.

Wordt cupping vergoed door de zorgverzekering?

Quanjian Gezondheidscentrum Eindhoven is lid van de Nederlandse Verenging voor Acupunctuur (NVA) en de Nederlandse Beroepsvereniging Chinese Geneeswijzen (NBCG) Yi , hierdoor is Quanjian Gezondheidscentrum Eindhoven automatisch aangesloten bij alle zorgverzekeraars, die hun vergoeding aanbieden via de aanvullende verzekering.

De kosten van een behandeling cupping worden niet vergoed, enkel acupunctuur. Voor een compleet overzicht van de vergoedingen in 2021 kijkt u bij de vergoedingen op Zorgwijzer.

Wilt u meer weten over cupping of een afspraak inplannen?

Neem dan contact met ons op

Quanjian Gezondheidscentrum Eindhoven
Stationsweg 56
5611 BZ Eindhoven

Contact

Heeft u vragen en/of opmerkingen? Wij staan u graag te woord. U kunt ons mailen, maar ook telefonisch helpen wij u graag verder. We staan altijd voor u klaar!

Adresgegevens

Quanjian Gezondheidscentrum Eindhoven
Stationsweg 56
5611 BZ Eindhoven

Social media

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws? Volg ons via onze social media en mis niks meer!

Betaalgegevens

IBAN NL05 INGB 0007 8233 68
Kvk Nummer 73560650
BTW nummer NL859577880B01

Close
Go top