Hooikoortsklachten

Met de lente op komst ervaart zo’n 7 procent van de bevolking hooikoortsklachten ten gevolge van het stuifmeel van bloeiende bomen. Berken, wilgen, populieren en haagbeuken bloeien en ook die decoratieve kronkelhazelaar stuurt zijn pollen de lucht in. Vooral bij droog, zonnig en wat winderig weer slaat de hooikoorts toe voor wie gevoelig is voor dit stuifmeel.

Er zijn veel manieren om pollenallergie te behandelen in de Chinese geneeskunde, en de meest voorkomende zijn Chinese geneeskunde en acupunctuur. Vanuit het perspectief van de Chinese geneeskunde zijn externe factoren niet belangrijk, maar interne factoren en persoonlijke lichaamsbouw zijn belangrijk. Dezelfde ademlucht die stuifmeel bevat, waarom zijn sommige mensen allergisch en sommige mensen zijn niet allergisch? Ze houden allemaal verband met de kracht van de weerstand van het lichaam, dat wil zeggen, het is nauw verwant aan de longen, milt en nieren. Een tekort aan de longen en verzwakking van de qi en verzwakking van het vermogen om externe kwalen te weerstaan.

Kan acupunctuur mij helpen met mijn hooikoortsklachten?

Acupunctuur kan snel verlichting van hooikoortsklachten geven. Wie in een andere periode hooikoortsklachten krijgt, kan zich preventief laten behandelen. Een paar maanden voor ‘jouw tijd’ is het meest effectief. Maar ook als je er midden in zit: maak een afspraak!

Daarnaast bieden wij een kruidenthee aan die door al onze klanten positief wordt beoordeeld. Astragalus, Codonopsis, Angelica dahurica, Yinhua, Mulberry-bladeren, enz. Een traditionele samenstelling van de Chinese geneeskunde maakt gebruik van puur natuurlijke plantaardige kruiden, die de eigen immuniteit van het lichaam verbeteren, de resistentie kunnen verhogen.

Hooikoorts tips:
– smeer wat vaseline of Crème Bioforce van dr. Vogel in je neus
– was je haar voordat je naar bed gaat
– verschoon dagelijks het sloop van je kussen
– draag buiten een (zonne-)bril
– wrijf niet in je ogen

Contact opnemen

Acupunctuur afvallen Eindhoven

Wilt u contact met ons opnemen? Of heeft u een vraag over onze behandelingen? Bel ons dan gerust! Wij helpen u graag verder en beantwoorden al uw vragen.

Natuurlijk kunt u ook langs komen. Ons Chinese Gezondheidscentrum heeft een gunstige ligging en is gemakkelijk te bereiken, zowel met de auto als met het openbaar vervoer. Het is gelegen in Eindhoven tegenover het centraal station.

Close
Go top