Wereldwijd onderzoek vanuit de World Health Organisation

De WHO (World Health Organisation van de VN) analyseerde in vele moderne studies naar acupunctuur. Acupunctuur blijkt effectief bij meer dan 100 pijn-, chronische, ontstekings-, huid-, psychische- en vruchtbaarheidsklachten. Op basis daarvan publiceerde de WHO een lijst met meer dan 100 aandoeningen, waarvoor zij acupunctuur aanbeveelt. Deze zijn terug te vinden op deze pagina, dus kijk snel verder.

De 100 klachten zijn onderverdeeld in vier categorieën:

1. Ziekten, symptomen en aandoeningen waarvoor acupunctuur een bewezen effectieve behandeling is.

2. Ziekten, symptomen en aandoeningen waarvoor het therapeutisch effect van acupunctuur gebleken is, maar waar nog meer onderzoek naar de effectiviteit gedaan moet worden.

3. Ziekten, symptomen en aandoeningen waar alleen in een enkel onderzoek een therapeutisch effect is opgemerkt maar waarvoor acupunctuur de moeite waard is omdat de behandeling door reguliere en aanvullende behandelwijzen lastig is.

4. Ziekten, symptomen en aandoeningen waar acupunctuur geprobeerd kan worden met als voorwaarde dat de therapeut specialistische medische kennis en ervaring heeft én adequate meetapparatuur.

Ziekten, symptomen en aandoeningen waarvoor het therapeutisch effect van acupunctuur gebleken is, maar waar nog meer onderzoek naar de effectiviteit gedaan moet worden:

Ziekten, symptomen en aandoeningen waar alleen in een enkel onderzoek een therapeutisch effect is opgemerkt maar waarvoor acupunctuur de moeite waard is omdat de behandeling door reguliere en aanvullende behandelwijzen lastig is:

Ziekten, symptomen en aandoeningen waar acupunctuur geprobeerd kan worden met als voorwaarde dat de therapeut specialistische medische kennis en ervaring heeft én adequate meetapparatuur:

Maak een afspraak

Ben je benieuwd naar de acupunctuur ervaring van andere klanten bij Quanjian? Bekijk dan dit overzicht van reviews
Wil je een afspraak maken bij de beste acupunctuurpraktijk van Eindhoven? Neem dan contact met ons op en maak een afspraak voor een persoonlijke intake.

Close
Go top